dimarts, de juny 26, 2007

Hui hem arribat a 46 graus ací a Bucarest, no és cap broma i podeu venir a comprovar-ho! Ja feia uns quants anys que no sentia esta sensació tan desagradable i inhumana, em recordà l'any 1992 quan vaig anar a l'Expo de Sevilla i a finals de setembre arribàrem a temperatures semblants. Per aquells anys ningú parlava encara del canvi climàtic, ara ja és tota una realitat. Ni una bona cervessa és suficient per apagar esta sofocor. En calen dues!!
Si poden ser de les negres encara millor, són conegudes i no tenen cap risc de malaltia.

dilluns, de juny 25, 2007



Ahir, dia de St. Joan i dia important a les nostres terres d'origen, celebràrem el moviment de la flama a Sinaia, una xicoteta ciutat hivernal situada a 1400 m que ens permeté alliverar-nos de la calor sofocant que estem patint a Bucarest des de fa un temps.


La veritat és que la ciutat no és massa bonica, però té certs edificis dignes de visitar. Peles, un dels rei de Romania a principis del segle XX dóna nom al palau que regna tota la vall. Es troba perdut entre les montanyes que encerclen la xicoteta ciutat, però això sí, té unes vistes meravelloses. També podeu trobar un monestir en el camí del palau, és bastant xulo i seveix de zona de descans per continuar la pujada cap al nostre destí. Una vegada passeu una zona boscosa per camins de montanya i aglomerats de les típiques botigues de souvenirs vos trobareu cara amb cara amb el palau. La baixada heu de fer-la pel mateix camí i podeu ara parar en un palauet més xicotet que es diu Pelisor, ací podeu fer-vos unes quantes cerveses per 1 euro cadascuna. Proveu la Timisoreana!! Aneu en compte que són totes de mig litre i el camí de baixada va vorejat per un petit rierol que porta corrent!

Quan torneu a la ciutat podeu donar un passeig pel parc que trobareu de camí, està ple d'esquirols i d'altres animalets que per desgràcia no gaudim en les nostres terres massa freqüentment.

Vençuts els grans obstacles i no poques dificultats que he trobat tot este últim temps tornaré a donar notícies sobre la meua vida i els fets més rellevants que aconteixen per estes terres Dàcies!
Pels mesos d'abril i maig en què no vaig escriure res vaig portar un ritme que no em permitia fer altra cosa que les obligacions laborals! El curs que vé intentaré repartir-me millor la feina i disposar de més temps per la meua persona i pels meus, que sóu tots vosaltres.
Una vegada acabat el curs acadèmic 06/07 en les universitats per les que treballe, ja només em queda cloure els cursos de castellà a l'Instituto Cervantes este mes de juliol. Hui he rebut una bona notícia com moltes d'altres al llarg d'estos dos mesos, he aconseguit una beca a l'Institut Francès de Bucarest per començar a estudiar francès el proper curs durant tot l'any. I vos preguntareu el per què del meu interès pel francès, doncs sóc filòleg, i ampliar coneixements d'altres llengües sempre bé de gust. Ara vos diré la veritat, l'Alina marxa a París a viure, i tal com veig les coses, serà un país de llengua francesa qui ens acollirà els propers anys. A mi, de moment, només m'acollirà vacacionalment però, mai se sap i potser ens establim allà un bon grapat d'anys! El temps ho dirà! De moment, només vos puc dir això, el meu francès es troba enfonsat des de fa 15 anys dins d'un pou fosc i al qual vuic rescatar "per si les mosques".
Benvinguts de nou al meu blog!