dilluns, de juny 25, 2007



Ahir, dia de St. Joan i dia important a les nostres terres d'origen, celebràrem el moviment de la flama a Sinaia, una xicoteta ciutat hivernal situada a 1400 m que ens permeté alliverar-nos de la calor sofocant que estem patint a Bucarest des de fa un temps.


La veritat és que la ciutat no és massa bonica, però té certs edificis dignes de visitar. Peles, un dels rei de Romania a principis del segle XX dóna nom al palau que regna tota la vall. Es troba perdut entre les montanyes que encerclen la xicoteta ciutat, però això sí, té unes vistes meravelloses. També podeu trobar un monestir en el camí del palau, és bastant xulo i seveix de zona de descans per continuar la pujada cap al nostre destí. Una vegada passeu una zona boscosa per camins de montanya i aglomerats de les típiques botigues de souvenirs vos trobareu cara amb cara amb el palau. La baixada heu de fer-la pel mateix camí i podeu ara parar en un palauet més xicotet que es diu Pelisor, ací podeu fer-vos unes quantes cerveses per 1 euro cadascuna. Proveu la Timisoreana!! Aneu en compte que són totes de mig litre i el camí de baixada va vorejat per un petit rierol que porta corrent!

Quan torneu a la ciutat podeu donar un passeig pel parc que trobareu de camí, està ple d'esquirols i d'altres animalets que per desgràcia no gaudim en les nostres terres massa freqüentment.